stomen

Andijvie in kerrieroomsaus met kip tandoori en aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:Snipper de uien.

Schil het gemberstukje en rasp de gember op een fijne rasp.

Snijd de kipfilets bovenop 3-4 keer 1 cm diep in.

 

Bereiding:Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de uisnippers lichtbruin. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kruidenpasta en 1/2 dl water toe. Leg de kipfilets en aardappels in de pan en roerbak op hoog vuur 5 minuten. Voeg naar smaak wat zout toe, voeg 1 dl water toe en dek de pan af. Stoof de kipfilets en aardappels onder af en toe omscheppen zachtjes gaar in 15-20 minuten.

 

Smelt intussen de bakboter en fruit hierin de rest van de uisnippers. Schep de andijvie in de pan, voeg 21/2 dl water toe en breng het water aan de kook. Kook de andijvie 10 minuten en leg de groente na 5 minuten een keer om.

 

Klop de crème fraîche met het kerriepoeder los. Giet de andijvie af, schep de kerrieroom er door en stoof de groente nog 5 minuten onder af en toe omscheppen.

 

Verdeel de andijvie over twee borden. Schep het kip-aardappelmengsel er op.