Andijvie in kerrieroomsaus met kip tandoori en aardappeltjes
Receptinformatie
Schil het gemberstukje en rasp de gember op een fijne rasp.
Snijd de kipfilets bovenop 3-4 keer 1 cm diep in.
Bereiding:Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de uisnippers lichtbruin. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kruidenpasta en 1/2 dl water toe. Leg de kipfilets en aardappels in de pan en roerbak op hoog vuur 5 minuten. Voeg naar smaak wat zout toe, voeg 1 dl water toe en dek de pan af. Stoof de kipfilets en aardappels onder af en toe omscheppen zachtjes gaar in 15-20 minuten.
Smelt intussen de bakboter en fruit hierin de rest van de uisnippers. Schep de andijvie in de pan, voeg 21/2 dl water toe en breng het water aan de kook. Kook de andijvie 10 minuten en leg de groente na 5 minuten een keer om.
Klop de crème fraîche met het kerriepoeder los. Giet de andijvie af, schep de kerrieroom er door en stoof de groente nog 5 minuten onder af en toe omscheppen.
Verdeel de andijvie over twee borden. Schep het kip-aardappelmengsel er op.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.