stomen

Andijvie-dadelstamppot met frisse aardbeien

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
30-40 min

Andijvie-dadelstamppot

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant. Schenk de melk in een pan, verbrokkel de geitenkaas erboven en breng al roerend aan de kook. Roer net zolang tot de kaas volledig is opgenomen door de melk. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Snijd de andijvie in reepjes. Snijd de dadels fijn.

Maak de puree smeuïg met het geitenkaasmengsel en roer de spekreepjes, dadels en de andijvie door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Frisse aardbeien

Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en los de suiker op. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien eventueel. Pluk en snijd de blaadjes munt fijn. Meng de aardbeien met het suikerwater en de munt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge