stomen

Ananas-kokosijsbootjes

Receptinformatie

Nagerecht
40-50 min

Halveer de ananasjes precies door de bladtop heen. Snijd (eventueel met behulp van een grapefruitmesje) het vruchtvlees los, maar laat een dunne wand staan. Vang al het vrijkomende ananassap op. Bewaar de ananashelften los van elkaar in de vriezer. Hak het vruchtvlees zeer fijn. Meng het ananasvruchtvlees met het opgevangen sap, de rietsuiker en het limoensap in een pannetje met dikke bodem en verwarm het mengsel al roerend, zodat de suiker oplost. Breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel, onder regelmatig roeren, snel afkoelen. Rasp of hak de santen fijn. Meng yoghurt, slagroom, santen en het afgekoelde ananasmengsel in een kom en klop het met de mixer romig. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten tot stijve pieken. Roer de helft van het eiwit door het roommengsel. Spatel de rest er luchtig door. Schep het mengsel in een platte bak en vries het 4 uur in. Schep het mengsel elk half uur in een kom en klop het met de mixer weer glad. Klop het ijs na 4 uur vriezen opnieuw los en vul de bevroren ananashelften vol met het ijsmengsel. Serveer ze direct of verpak ze in per stuk in een diepvrieszakje en bewaar ze tot later gebruik in de vriezer.