Amuse soepje met spruitjes, knolselderij en bacon
Receptinformatie
Fruit de ui circa 5 minuten in een grote pan met 1 eetlepel olie. Voeg de knolselderij (geschild en in blokjes) toe en laat deze circa 5 minuten mee garen. Schenk er de kippenbouillon bij en kook de soep afgedekt in circa 15 minuten gaar. Kook intussen in een andere pan de spruitjes (schoongemaakt) in circa 8 minuten beetgaar, giet ze af en snijd de warme spruitjes in vieren. Bak de bacon (in reepjes) in een koekenpan met 1 eetlepel olie uit en schep de bacon op keukenpapier. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de kookroom, zout en peper toe. Verdeel het amuse soepje over 8 tot 10 kommetjes en garneer deze met de spruitjes en de bacon.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.