stomen

Amuse soepje met spruitjes, knolselderij en bacon

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Fruit de ui circa 5 minuten in een grote pan met 1 eetlepel olie. Voeg de knolselderij (geschild en in blokjes) toe en laat deze circa 5 minuten mee garen. Schenk er de kippenbouillon bij en kook de soep afgedekt in circa 15 minuten gaar. Kook intussen in een andere pan de spruitjes (schoongemaakt) in circa 8 minuten beetgaar, giet ze af en snijd de warme spruitjes in vieren. Bak de bacon (in reepjes) in een koekenpan met 1 eetlepel olie uit en schep de bacon op keukenpapier. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de kookroom, zout en peper toe. Verdeel het amuse soepje over 8 tot 10 kommetjes en garneer deze met de spruitjes en de bacon.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge