stomen

Amsoi, paprika en gedroogde tomaten met eieren en gele rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Halveer de ui, snijd de helften in partjes.
Halveer de paprika verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.

Snijd de amsoi in 11/2 cm brede repen.
Snijd de tomaten in reepjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng de rijst opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Verhit de olie in een kleine wok of braadpan. Fruit de uipartjes goudbruin. Voeg de paprika, amsoi en tomaten toe en roerbak 10 minuten. Knijp de knoflook boven de pan uit. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Verdeel de groenten gelijkmatig in de wok en druk het wat aan. Maak met een sauslepel 6 holtes in de groentes. Breek in elke holte een ei. Strooi over elk ei wat zout en peper. Dek de pan af en stoof het gerecht nog 5 minuten, of tot de eieren gestold zijn.

Serveer direct, met de hele rijst.