stomen

Amsoi met garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Week de garnalen 20 minuten in warm water. Was de amsoi en snijd ze in repen (net als andijvie). Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de uitgelekte garnalen lichtbruin. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Maak de peper schoon, verwijder pitjes en zaadlijsten en snijd de peper in ragdunne reepjes. Voeg de ui, knoflook, tomaat, Surinaamse peper en zout toe aan de wok en roerbak 2-3 minuten. Doe de amsoi erbij en roerbak de groente 3 minuten. Zet het vuur laag en laat het geheel, afgedekt, 5-7 minuten zachtjes stoven. Serveer de amsoi met witte rijst of mihoen.

Variaties:
* Vervang de garnalen door 250 gram varkenspoelet of kipfilet.
* Breng de amsoi op smaak met een scheutje zoete ketjap.
* Voeg een stukje geraspte gemberwortel toe.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge