stomen

Amsoi in champignonroomsaus met schnitzels en gebakken aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Haal de amsoi bladeren los en snijd ze eventueel wat kleiner.
Snijd de vleestomaat in blokjes.

Bereiding:
Verhit de helft van de olie in een wok. Dep de aardappelpartjes droog. Schep ze in de wok. Bak de aardappels, onder regelmatig omscheppen, goudbruin en gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de knoflooktenen toe.

Verhit in een wok of hapjespan de rest van de olie. Roerbak hierin de ui goudbruin. Schep de champignons erbij en roerbak 3-4 minuten. Voeg de tomaatblokjes en amsoibladeren toe en roerbak weer 3 minuten. Zet het vuur laag, roer de room erbij en stoof de groente gaar in 12-15 minuten.

Smelt de boter in een koekenpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en leg dan de schnitzels in de pan. Bak de schnitzels eerst 1 minuut zonder te verschuiven. Verschuif ze dan en bak deze kant 5 minuten. Keer de schnitzels (voeg eventueel weer wat boter toe) en bak de andere kant op dezelfde wijze.