stomen

Amerikaanse rijst met kapucijners, ham en garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Halveer de paprika, verwijder steel en lijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Knip het bieslook in stukjes van 1 cm.
Snijd het korianderblad fijn.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit in een wok of hapjespan de olie. Fruit hierin ui, bleekselderij en paprika 2 minuten. Schep de rijst erbij, knijp het knoflook boven de pan uit en roerbak 10 minuten, zodat de groente zacht is en de rijst goudbruin.

Roer 1 dl kokend water bij het rijstmengsel en laat de rijst het water opnemen. Voeg de kapucijners, ham en garnalen toe en roer er nog 11/2 dl water bij. Stoof het gerecht in 15 minuten gaar met het deksel op de pan.

Schep van het vuur af het bieslook en koriandergroen door het gerecht.