stomen

Amerikaanse rijst met kapucijners, ham en garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Halveer de paprika, verwijder steel en lijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Knip het bieslook in stukjes van 1 cm.
Snijd het korianderblad fijn.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit in een wok of hapjespan de olie. Fruit hierin ui, bleekselderij en paprika 2 minuten. Schep de rijst erbij, knijp het knoflook boven de pan uit en roerbak 10 minuten, zodat de groente zacht is en de rijst goudbruin.

Roer 1 dl kokend water bij het rijstmengsel en laat de rijst het water opnemen. Voeg de kapucijners, ham en garnalen toe en roer er nog 11/2 dl water bij. Stoof het gerecht in 15 minuten gaar met het deksel op de pan.

Schep van het vuur af het bieslook en koriandergroen door het gerecht.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge