Amerikaanse rijst met kapucijners, ham en garnalen
Receptinformatie
Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.
Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Halveer de paprika, verwijder steel en lijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Knip het bieslook in stukjes van 1 cm.
Snijd het korianderblad fijn.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Bereiding:
Verhit in een wok of hapjespan de olie. Fruit hierin ui, bleekselderij en paprika 2 minuten. Schep de rijst erbij, knijp het knoflook boven de pan uit en roerbak 10 minuten, zodat de groente zacht is en de rijst goudbruin.
Roer 1 dl kokend water bij het rijstmengsel en laat de rijst het water opnemen. Voeg de kapucijners, ham en garnalen toe en roer er nog 11/2 dl water bij. Stoof het gerecht in 15 minuten gaar met het deksel op de pan.
Schep van het vuur af het bieslook en koriandergroen door het gerecht.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.