stomen

Amerikaanse pannenkoekjes met gestoofde lychees

Receptinformatie

Nagerecht
10-20 min

Pel de lychees, halveer ze en verwijder de pitten. Boen de limoen schoon en rasp de schil dun af. Pers de vrucht uit.

Smelt in een koekenpan de boter, roer de suiker erbij en laat dit smelten. Schep de lychees en de helft van het limoenrasp erbij en stoof de lychees 5 minuten. Warm intussen de pannenkoeken of flensjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de lychees uit de pan. Schenk het limoensap bij de boterstroop in de pan, breng het aan de kook en roer het mengsel glad.

Stapel de pannenkoekjes op een bord en prik ze met een vork veelvuldig in, tot helemaal door de pannenkoeken heen. Lepel de boterstroop erover en laat het opnemen door de pannenkoekjes. Snijd de pannenkoekenstapel in vieren en leg op elk bord een stapeltje. Lepel vrijgekomen stroop er over. Schep de gestoofde lychees erbij en strooi er nog wat limoenrasp over.