stomen

Akuratakiburger met frisse tijmmayonaise

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder nodig: keukenpapier (of een borsteltje) en een ingevette ovenschaal

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Neem de blaadjes van de takjes tijm.
2. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen in 2-3 minuten aan beide zijden. Leg de paddenstoelen in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke paddenstoel ½ eetlepel kruidenboter. Bak de paddenstoelen ca. 15-25 minuten in het midden van de oven.
3. Roer intussen in een kom de mayonaise, crème fraiche, honing, mosterd, tijm, zout en peper door elkaar tot een tijmmayonaise.
4. Verdeel de paddenstoelen over 2 borden en serveer de frisse tijmmayonaise erbij. Lekker met peultjes en gebakken aardappelen.