stomen

Aardbeien met zoete kaneelroom

Receptinformatie

Nagerecht
10-20 min

Was de aardbeien heel voorzichtig en verwijder de kroontjes. Halveer grote aardbeien. Verdeel de aardbeien over vier coupes of schaaltjes en besprenkel ze met een beetje citroensap. Klop de slagroom of crème fraîche stijf met de suiker. Klop de laatste 20 seconden het kaneelsuiker en de peper door de room. Schep of spuit de room op de aardbeien en garneer met een kaneelbiscuit.

Variaties:
- Aardbeien met gemberroom: Klop de slagroom stijf of crème fraîche met een eetlepel suiker en roer er twee eetlepels fijngehakte gekonfijte gember en 1 eetlepel gembersiroop door. Garneer met een gehalveerd gemberbolletje.
- Aardbeien met chocoladeroom: Klop de slagroom of crème fraîche stijf met de suiker en roer er een deciliter chocoladevla door. Garneer met een chocolaatje of met wat cacaopoeder.
- Aardbeien met amandelroom: Klop de slagroom of crème fraîche stijf met de suiker. Roer er twee eetlepels amandellikeur door. Garneer met geroosterde geschaafde amandelen.
- Aardbeien met vanilleroom: Klop de slagroom of crème fraîche stijf met de suiker en een zakje vanillesuiker. Garneer met een blaadje munt of citroenmelisse.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge