stomen

Aardappeltjes, courgette en kip uit de wok

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de prei in dunne (schuine) ringen.
Halveer de champignons.
Snijd de courgette in halve plakjes van 3 mm dikte.
Snijd het majoraanblad fijn.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Laat de boter er in smelten, schenk zodra de boter heet wordt de olie langs de rand er in. Schep de aardappeltjes in de wok en bak ze op halfhoog vuur, onder regelmatig omscheppen, mooi bruin en bijna gaar in 15 minuten.

Pluk intussen het kipvlees van de botten en snijd het in mooie stukken.

Schep de ui, prei en champignons erbij en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Laat dit verdampen. Schep het kipvlees en de courgette en majoraan erbij en roerbak 3-4 minuten.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.