stomen

Aardappeltaartjes met Italiaanse groentesaus

Receptinformatie

Voorgerecht
40-50 min

Oven voorverwarmen op 200°C. Pan & oven en 50 gram kaas vermengen, op smaak brengen met peper. Aardappelschijfjes in 4 eenpersoonssoufflébakjes leggen. Roomkaasmengsel erover schenken. Soufflébakjes iets boven het midden in de oven zetten. Aardappeltaartjes in ca 40 minuten gaar bakken. Ca 10 minuten voor het einde van de baktijd taartjes met rest van kaas bestrooien. Ondertussen aubergine in de lengte doormidden snijden. Aubergine en courgettes in plakjes snijden. Paddestoelen in stukjes snijden. Hapjespan op middelhoog vuur voor verwarmen. Olijfolie verhitten. Aubergine, courgettes en paddestoelen op hoog vuur ca 5 minuten bakken. Knoflook uitpersen en kort meebakken. In blender tomaten pureren. Tomaten over de groente schenken en ca 5 minuten in laten koken. Op smaak brengen met zout en (versgemalen) peper. Stort de aardappeltaartjes in het midden van een bord. Schep de tomaten-groentesaus om de taartjes heen. Garneer de bovenkant van het gerecht met tijm.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!