stomen

Aardappelschoteltje met tomaten, courgette en mozzarella

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een souffléschaal in.
Ontvel desgewenst de tomaten: breng water aan de kook. Kruis de tomaten in en dompel ze in het kokende water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en ontvel ze.
Snijd de tomaten in plakjes.
Snijd de courgette in plakjes.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Halveer de bol mozzarella en snijd de helften in dunne plakjes.

Bereiding:
Schep de aardappelplakjes om met wat zout en het gehakte knoflook. Schep de helft in de souffléschaal. Schik daarop kransgewijs de helft van de courgette, tomaat en kaasplakjes. Maal er wat zout, peper en nootmuskaat over. Strooi de helft van de basilicum er over. Schep de rest van de aardappelplakjes er op. Schik hierop de rest van de courgette, tomaat en kaasplakjes en maal er weer wat zout, peper en nootmuskaat over.

Prak de boter met de bloem en wat zout, peper en nootmuskaat door elkaar, zodat een kruimeldeegje ontstaat. Strooi dit over het schoteltje.

Zet het schoteltje 20-25 minuten midden in de voorverwarmde oven, zodat het kruimeldeeg krokant wordt en de aardappelplakjes gaar zijn. Controleer dit met behulp van een bakpen.

Bestrooi het schoteltje uit de oven met de rest van de basilicum.