stomen

Aardappelschoteltje met kerriegehakt, witte kool en ananas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Snipper de ui. Hak de knoflookteen fijn.

Snijd de ananasstukjes klein.

Boen de sinaasappel schoon, raps 1 eetlepel schil af en pers de vrucht uit.

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan of wok. Fruit hierin het uitje goudbruin. Schep de kool erbij en roerbak 4 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Voeg de knoflook en, op 1 eetlepel na, de roerbaksaus toe en roerbak alles nog 2 minuten. Schep de ananastukjes erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaal.

Leg de aardappelplakjes in rijen dakpansgewijs op het gehaktmengsel.

Roer de yoghurt los met het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de achtergehouden roerbaksaus. Schenk de yoghurt gelijkmatig uit over de aardappelplakjes.

Zet de schaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 500 Watt. Laat het gerecht in 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.