stomen

Aardappelschotel met spinazie en tomaat

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de tomaten in dunne plakken.
Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 225C. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Verhit in een koekenpan de helft van de olie. Schep de aardappelplakjes er in en bak ze in 15 minuten bijna gaar. Knijp op het laatst de knoflookteen boven de pan uit en bak de knoflook nog even mee.
Verhit in een tweede koekenpan of wok de rest van de olie. Fruit hierin de uisnippers 2-3 minuten. Schep de spinazie erbij en roerbak de spinazie 2-3 minuten, zodat de groente slinkt.
Bereid de witte saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de geraspte kaas erdoor.
Vul de ovenschaal in laagjes met aardappelschijfjes, spinazie, tomaatplakken en mozzarella. Verdeel de kaassaus er over.
Zet de schotel middenin de oven en laat het gerecht in 15 minuten goudbruin kleuren.