stomen

Aardappelsalade met zalm en ijsbergsla

Receptinformatie

Salade
10-20 min

Voorbereiding:

Laat de aardappels uitlekken en snijd ze in vierkante blokjes.
Snijd de ijsbergsla in flinterdunne repen.
Snipper de ui fijn.
Snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes.
Knip van 10 gram dille het groen fijn.
Haal de zalm uit blik los, verwijder huid en graten.

Bereiding:

Meng de blokjes aardappel, appel, uisnippers, beide zalmsoorten en de helft van het dillegroen met 1 dl yoghurtdressing.

Meng de ijsbergsla met de rest van het dillegroen en de rest van de yoghurtdressing.

Verdeel de ijsbergsla over twee borden en schep de zalmsalade er op. Of gebruik wijde glazen schaaltjes, met eerst een laagje ijsbergsla en dan de zalmsalade.