stomen

Aardappelsalade met sperziebonen en garnalen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Verwijder de steel en zaadlijsten uit de halve paprika, snipper het
vruchtvlees.
Draai de worteltjes van de bosjes veldsla en zoek de sla uit.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen net gaar in 8-10 minuten. Voeg na 5 minuten de paprikasnippers toe. Spoel de bonen en paprika koud in een vergiet.

Zet de kwarteleitjes op met koud water, breng het water aan de kook en kook de eitjes hard in 5 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Pel ze en halveer ze.

Schep de aardappelsalade in een slakom en maak het los. Meng dillegroen, mosterd en citroensap erdoor. Schep de sperziebonen, paprika en garnalen luchtig door de salade, zodat het heel blijft. Leg de kwarteleitjes langs de rand.