stomen

Aardappelsalade met prei en beenham

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Schrob de aardappels schoon onder stromend water.
Snijd de preitjes in zeer smalle ringen. Was de prei in een vergiet en laat de groente goed uitlekken.
Draai de worteltjes van de toefjes veldsla.
Snijd de beenham in smalle plakken en snijd de plakken in smalle reepjes.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk de bouillon erbij en breng de bouillon op hoog vuur aan de kook. Kook de aardappels op laag vuur in 20 minuten gaar. Giet de bouillon af, maar vang het op. Snijd de aardappels in dunne plakjes. Vermeng de azijn met 1 dl bouillon en schep de aardappelschijfjes hierin om. Laat ze afkoelen, zodat het vocht wordt opgenomen.

Roer een dressing van room, mayonaise en mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Meng prei, veldsla, beenham en aardappelschijfjes luchtig met de dressing.