stomen

Aardappelsalade met kokos

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze, snijd ze in blokjes en doe ze in een schaal. Laat ze dan in de koelkast afkoelen. Rasp het kokos en meng ze met de yoghurt en het zout. Verhit de ghi in een klein pannetje en strooi er de mosterdzaadjes in. Doe meteen een deksel op de pan, zodat de zaadjes niet over het hele fornuis springen. Haal de schil van de gember en rasp zoveel tot je 1 eetl. hebt. Verwijder de zaadjes van de peper en snijdt ze in halve ringetjes. Als de mosterdzaadjes niet meer springen, voeg je de gember en de verse Spaanse peper toe. Roer dit een paar seconden door en giet deze massa dan bij de yoghurt. Schep hier voorzichtig de aardappels doorheen, zodat ze gelijkmatig met de yoghurt en de kruiden worden bedekt. Snijdt de tomaten elk in 8 partjes. Koel serveren en garneren met een takje peterselie en wat stukjes tomaat.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!