stomen

Aardappelsalade met doperwten en ham

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten, afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Draai de worteltjes van de bosjes veldsla.
Knip het bieslook in stukjes van 1 cm.

Bereiding:
Strooi de doperwten in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de doperwten gaar in 5-8 minuten. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Schep de aardappelsalade in een slakom en maak de salade wat losser. Schep de hamreepjes, doperwten en veldsla er op.

Roer de zure room los met het bieslook en zout en peper naar smaak. Schep dit op de ingrediënten in de slakom. Meng alles luchtig door elkaar.