stomen

Aardappelsalade met bloemkool, ham en kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.
Warm de oven voor op 200°C.
Snijd de bloemkoolroosjes nog kleiner.
Boen de worteltjes schoon en schaaf ze in flinterdunne plakjes.
Zoek de veldsla uit, draai de worteltjes van de toefjes sla.
Snijd de kaas in smalle reepjes.

Bereiding:
Leg de aardappeltjes in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de krieltjes gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de bloemkoolroosjes toe. Stort krieltjes en bloemkool in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Bak het voorgebakken stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.

Meng in een slakom de bloemkool en krieltjes met de wortelplakjes, veldsla, bieslook, kaas en ham en meng de dressing vlak voor het serveren er door.

Serveer de salade met het stokbrood.