stomen

Aardappelroomsoep met zalm en postelein

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de zalmfilet in smalle reepjes.
Zoek de postelein uit, snijd de steeltjes van de bladeren en gebruik alleen het blad.

Bereiding:
Meng in een kookpan aardappelpuree, visfond en witte wijn en breng het al roerend aan de kook, zodat een gebonden soep ontstaat. Voeg eventueel, wanneer het mengsel te dik is, wat water toe. Roer de mierikswortelroomkaas erbij en laat de kaas smelten. Roer de stukjes zalmfilet en de gerookte zalmsnippers erbij en kook de vissoep zachtjes 5 minuten, zodat de zalmfilet gaar wordt. Roer de posteleinblaadjes erbij. Breng de soep op smaak met zout, peper en een mespunt chilipoeder.

Serveer de soep direct, met geroosterd casinobrood en boter.