stomen

Aardappelroomsoep met raapstelen en mosselen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwijder de stelen van de raapsteeltjes. Snijd het blad wat kleiner en was het daarna in een vergiet.
Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte schelpen of schelpen die open blijven.

Bereiding:
Kook de mosselen met een scheutje bier in 10-12 minuten gaar, zodat alle schelpen open staan. Laat ze wat afkoelen. Zeef het mosselkookwater en schenk het terug in de pan. Kook hierin de aardappels gaar. Stamp ze fijn in het kookvocht. Verdun de aardappelpuree met de basissoep, voeg de mierikswortelpuree toe en breng de gebonden soep aan de kook.

Haal intussen de mosselen uit de schelpen. Roer de mosselen en de raapstelen bij de soep en warm de soep goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met stokbrood.