Aardappelroomsoep met raapstelen en mosselen
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwijder de stelen van de raapsteeltjes. Snijd het blad wat kleiner en was het daarna in een vergiet.
Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte schelpen of schelpen die open blijven.
Bereiding:
Kook de mosselen met een scheutje bier in 10-12 minuten gaar, zodat alle schelpen open staan. Laat ze wat afkoelen. Zeef het mosselkookwater en schenk het terug in de pan. Kook hierin de aardappels gaar. Stamp ze fijn in het kookvocht. Verdun de aardappelpuree met de basissoep, voeg de mierikswortelpuree toe en breng de gebonden soep aan de kook.
Haal intussen de mosselen uit de schelpen. Roer de mosselen en de raapstelen bij de soep en warm de soep goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met stokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.