stomen

Aardappelomelet met tomatensalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de ui. Snipper één helft. Snijd de tweede helft in dunne ringen.
Snijd de aardappels in plakjes.
Snijd de tomaten in plakjes.
Halveer de olijven.
Snijd de feta in blokjes.

Bereiding:
Verhit in een koekenpan de olie. Schep de gesnipperde ui en de aardappelplakjes er in en roerbak 3 minuten. Klop de eieren met wat zout en peper naar smaak los in een kom. Schep de gebakken uien en aardappels door de losgeklopte eieren. Schep het eiermengsel terug in de koekenpan en bak de omelet op laag vuur bovenop droog. Maak de omelet los van de bodem. Keer de omelet en bak de andere kant mooi goudbruin.

Verdeel de tomaatplakjes over de helft van twee borden. Strooi de halve uiringen, feta en olijven erover. Verdeel de ansjovisrolletjes er over. Maal er wat zout en peper over. Klop de dressing met knoflook uit de pers en de mosterd. Druppel de dressing over de salade.

Snijd de omelet in 6 punten. Stapel op elk bord 3 punten omelet naast de tomatensalade.