stomen

Aardappelgratin van Opperdoezer Ronde

Receptinformatie

Hoofdgerecht
50-60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de aardappelen in ±15 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in plakjes. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Meng de bloem met het knoflook- en het uienpoeder. Smelt de boter in een steelpan, voeg al roerend de bloem toe en laat het geheel even garen. Voeg in gedeelten, al roerend, de melk toe tot een gladde gebonden saus is verkregen. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en witte peper. Voeg op 't laatst de gehakte peterselie toe. Giet de saus over de aardappelplakjes en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van de oven.