stomen

Aardappeldonuts

Receptinformatie

20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappel in plakjes en kook de plakjes in het water gaar. Giet de aardappel af en bewaar 125 ml kookvocht. Stamp de aardappel samen met de suiker tot puree. Smelt de boter in het achtergehouden warme kookvocht en los de gist erin op. Roer het ei met het zout door de aardappelpuree en voeg het boterwater toe. Meng de bloem erdoor en kneed tot een zacht en elastisch deeg. Rol het deeg uit en snijd er rechthoeken van 5x7 centimeter van. Maak in het midden een horizontaal sneetje. Laat het deeg circa 2 uur rijzen onder een met olie ingevet plasticfolie.

Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Bak de aardappeldonuts aan elke kant circa 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de donuts uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer met jam en stroop.