stomen

Stoofperen kruimel toetje

Door Eef kooktzo.nl

Receptinformatie

2 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Kruimel toetje in een ander jasje, namelijk met stoofperen. Een idee van Eva van EefKooktZo. Ontzettend lekker, makkelijk om te maken en een feestje op tafel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder het teveel aan vocht van de stoofpeertjes en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel dit vervolgens over 2 of 4 hittebestendige schaaltjes.

Koken

Maak het kruimeldeeg door de boter in kleine stukjes te snijden en te mengen met de basterdsuiker, bloem, zout en kaneel naar smaak.

Tip: kneed het eerst losjes samen en friemel het daarna los met je vingers.

Verdeel het kruimeldeeg over de stoofpeertjes en zet de schaaltjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is.

Serveren

Serveer de stoofperen crumble warm.

Kijk <a href="https://www.eefkooktzo.nl/stoofperen-crumble/"target=_blank>hier</a> voor de hele blog!