Het is zomervakantie! Duik met de kids de keuken in en laat ze de leukste snacks in elkaar knutselen. Deze gezonde kindersnacks zijn makkelijk te maken én heerlijk om van te smullen.

Stoere snackautootjes

Snijd een kuiltje in de snackkomkommers en plak daar de tomaat in. De wieltjes prik je vast met zoute sticks en de kralingen en oogjes plak je op met pindakaas.

Rupsen en slakken

Vul reepjes bleekselderij met roomkaas en pindakaas en beleg ze met blauwe bessen en schijfjes appel. Snoepoogjes erop en smullen maar!

Schattige groente en fruit rupsen

Rijg een cherrytomaat en druiven op een satestokje. Plak met wat pindakaas de oogjes (blauwe bessen) op de cherrytomaat. Gezond snoepen!

Berenboterhammen

Besmeer een boterham met pindakaas en snijd een banaan in plakjes. Gebruik drie plakjes banaan voor de oren en neus van het beertje. Met blauwe bessen maak je de ogen en neus af. Smullen maar!

Stekelige fruitegels

Voor deze schattige fruitegel snijd je een peer door midden en schil je deze. Je prikt druiven in de gehalveerde peer met een satéprikker en plakt de blauwe bessen oogjes vast met een beetje pindakaas.

Ben je op zoek naar nog meer zomerse inspiratie? Hier lees je alles over wat je kunt doen met zomerfruit en hier hebben we de lekkerste zomerrecepten voor je op een rijtje gezet.