Telers
Komkommerkwekerij Willems
(15 waarderingen)
Komkommerkwekerij WillemsUpdate van Komkommerkwekerij Willems

Proeven, genieten van ons mooie product en teeltinformatie. Consumenten werden bijgepraat in de grootste supermarkt in de Benelux over komkommer!

Meer updates

Foto's van de Teler

 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
 • Komkommerkwekerij Willems
Meer foto's

Beoordeel deze teler

Komkommerkwekerij G. Willems in Ewijk teelt sinds 1984 komkommers op steenwol. Ons bedrijf is één hectare groot. Door de geringe grootte van het bedrijf kunnen we voldoende tijd steken in aandacht voor het gewas. Dit komt weer tot uiting in de kwaliteit van de komkommers. Er wordt een super product geteeld: mooi van vorm en kleur en zeer smaakvol!

Teelt

Meestal planten we eind december de hoofdteelt. Per jaar kennen we twee teelten. Een hoofdteelt tot begin juli en een herfstteelt van eind juli tot en met eind oktober. Een en ander is afhankelijk van de kwaliteit van het gewas, het weer en de prijs. Vanaf begin november maken we onze kas weer leeg en schoon, wordt onderhoud verricht en zorgen we voor een perfecte nieuwe start voor het volgende seizoen.

Sterk ras

Vanaf 2012 kiezen we voor planting begin januari met het ras Proloog. Met dit ras hebben we eerder al zeer goede ervaringen opgedaan in de herfstteelt. Groot voordeel van dit ras is dat het meeldauwtolerant en kwalitatief zeer sterk is. Half februari verwachten we de eerste komkommers te snijden en te sorteren. Komkommers worden gesorteerd per gewicht en bij de veiling in dozen aangeboden.
Wij zijn GlobalG.A.P. gecertificeerd. Voor ons een gegeven, voor de consument een teken van kwaliteit van onze zorg voor het product.

Passie

Door de EHEC crisis en de ten onrechte geuite beschuldiging van de komkommer is deze in zeer zwaar weer terecht gekomen. Wij hebben uit pure nood en uit liefde en passie voor ons bedrijf een boek gemaakt over de achtergrond van de komkommerteelt, afgewisseld met heerlijke recepten en voorzien van mooie foto’s. Het doel van het boek is om zoveel mogelijk consumenten te bereiken en ze te overtuigen van ons mooie product.

En… wil je de recepten uit het boek proberen, dan moet je daarvoor een komkommer  kopen! Het boek is uitgevoerd in A4 formaat, heeft een harde kaft, is ingebonden en bevat 80 full-color pagina’s. Het boek kost 9,95 euro en is te bestellen via komkommers@live.nl.

Hele kaart

Komkommer is een heerlijke gezonde groente die als voorgerecht kan dienen, als hoofdgerecht , als decoratie of als een verrassend heerlijk tapas-hapje. Kortom, een veelzijdige groente!

Stel een vraag aan deze teler

Mijn Producten (1)

51.8712616,5.7408598,10,SATELLITE
51.8712616,5.7408598

Adresgegevens

Brugstraat 8a
6644 AH Ewijk

T: 0487 - 521401

Stuur een e-mail