stomen

Witlofsalade met cantharellen en sinaasappel

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Meng voor de vinaigrette de olijfolie, witte wijnazijn en honing door elkaar. Dit gaat het beste door alles goed te schudden in een afgesloten potje.

Schep de repen witlof, de rucola, en sinaasappel door elkaar en besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen.

Koken

Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Haal uit de pan en bak de walnoten kort in het spekvet. Laat spek en noten uitlekken op keukenpapier en afkoelen.

Snijd of scheur de cantharellen in dunne plakjes.

Meng de vinaigrette door de witlofsalade en schep de cantharellen, spekjes en noten er voorzichtig door.

Serveren

Bestrooi met zout en peper en fijngehakte peterselie en verdeel over 4 borden.