Spruiten met kerrie en gember

Hoofdgerecht
50-60 min
4 personen

Boodschappenlijstje

  • 600 gram spruiten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1-2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • voor de saus
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 deciliter melk
  • 1 eetlepel maizena
  • 3-4 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder

Bereiden

Maak de spruiten schoon, was en halveer ze. Kook ze in circa 7 minuten bijtgaar en laat ze uitlekken. Maak de gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen en er kleine balletjes van te draaien. Verhit een braadpan en laat hierin de olie of boter heet worden. Bak de balletjes in gedeelten in 4-5 minuten goudbruin. Beboter een ovenvaste schaal en rangschik hierin de spruiten en de gehaktballetjes. Klop de Mascarpone of crème fraîche (op kamertemperatuur) los met de overige ingrediënten voor de saus en schenk deze over de ovenschotel. Laat het gerecht in circa 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200ºC gratineren. Lekker met aardappelpuree.

Wat vond jij van dit recept?

Wil jij hierover mee discussiëren? Klik op reageren om zelf jouw reactie achter te laten of om alle reacties te bekijken.