stomen

Soto ajam

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peper">rode peper</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen. 

Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/chinese-kool">Chinese kool</a> in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes.

Snijd de kipfilet in dunne repen. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a> in dunne ringen.

Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, kurkuma en de gemberpoeder circa 2 minuten. 

Voeg de Chinese kool toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk het water erbij en roer de bouillonblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken.

Voeg de kipfilet de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.

Roer de bosui en de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/tauge">taugé</a> door de soto ajam, warm nog even door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje ketjap manis.

Serveren

Verdeel de mihoen over soepkommen/soepborden. Schenk de soep over de mihoen en leg de eieren erin.