Roergebakken witlof met spek en champignons

witlof.jpg
Hoofdgerecht
10-20 min
2 personen

Boodschappenlijstje

  • 3 struikjes wiltof
  • 100 gram ontbijtspek
  • 75 gram champignons
  • 2 eetlepels (zonnebloem- of olijf) olie
  • scheutje ketjap

Bereiden

Vewijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijd het onderste stukje weg. Was de struikjes en laat ze goed uitlekken. Halveer de struikjes in de lengte en snijd ze afhankelijk van de breedte nog twee- of driemaal in de lengte door. Snijd het ontbijtspek in repen. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Halveer ze of snijd ze in vieren. Verhit een wok of koekepan met hoge rand. Schenk de olie in de pan en laat deze goed heet worden. Roerbak hierin de reepjes ontbijtspek 1 minuut. Doe het witlof en de champignons erbij en roerbak deze 2-3 minuten tot de groente enigszins zacht aanvoelt. Breng alles op smaak met een scheutje ketjap.

Wat vond jij van dit recept?

Wil jij hierover mee discussiëren? Klik op reageren om zelf jouw reactie achter te laten of om alle reacties te bekijken.