stomen

Rabarbercouscous

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook. Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erbij. Dek de kom af met een bord en laat circa 10 minuten staan tot de couscous de bouillon volledig heeft opgenomen.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de dadels in reepjes. 

Schil de rabarber, halveer de stengels in de lengte en snijd de rabarber in gelijke stukjes. 

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de merquezworstjes rondom in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de merquezworstjes daarna uit de pan en snijd ze in plakken.

Meng de merguezworstjes, paprika, bosuitjes, dadels en rucola door de couscous.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de rabarber circa 1 minuut. Voeg de honing toe, breng op smaak met een beetje zout en peper en bak de rabarber in circa 4 minuten gaar.

Serveren

Verdeel de couscous en de rabarberlinten over borden.