Ovenschotel van bakbananen

Nagerecht
30-40 min
4 personen

Boodschappenlijstje

  • 2 rijpe bakbananen
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 liter rijstdessert
  • 50 gram roomboter
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal (of 4 kleintjes) in. Pel de bananen, snijd ze in de lengte in vier stukken en snijd de stukken in lange plakken. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel schil af. Pers de vrucht uit. Schep de banaanstukken om met het sinaasappelsap. Schep het rijstdessert in de ovenschaal (of ovenschalen). Bedek de rijstevla dakpansgewijs af met de banaanstukken. Meng sinaasappelrasp, bruine suiker en kaneel en strooi dit over de bananen. Leg hier en daar een klontje boter. Bak de bananen in 30 minuten mooi bruin en gaar. Serveer het gerecht warm.

Wat vond jij van dit recept?

Wil jij hierover mee discussiëren? Klik op reageren om zelf jouw reactie achter te laten of om alle reacties te bekijken.