stomen

Maki sushi met shii-take en komkommer

Receptinformatie

Sushi
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de rijst en sushi-su afkoelen en meng de sushi-su door de rijst.

Snijd de komkommer (in stukken ter grootte van de norivellen ) in de lengte doormidden en vervolgens in drie gelijke repen, verwijder de zaadlijst.

Koken

Verwarm de olie in een pan en bak de paddenstoelen even aan, bestrooi met peper en zout.

Knip 2 repen ( op perforatielijn )van het norivel af, (bewaar eventueel voor andere sushi ) en leg het norivel met gladde kant naar boven op een sushimatje.

Doop je handen in water en pak ± 4 eetl rijst en verdeel deze vanuit het midden gelijkmatig over het norivel. Laat aan de bovenkant van het vel een rand van 1 cm onbedekt.

Trek een streep Japanse mayonaise over het midden en leg daarop de komkommer en de paddenstoelen.

Til het matje aan de dichtstbijzijnde kant op en vouw het matje over de vulling, maar rol de bovenkant niet in de rijst. Rol het steeds een stukje verder over de rijst.

Oefen tijdens het rollen een beetje druk zodat je een mooie compacte rol krijgt.

Maak een mes vochtig en snijd de rol doormidden, maak het mes schoon en opnieuw nat en snijd elke helft van de rol in 3 stukken.