Italiaanse gestoofde prei met tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen

Boodschappenlijstje

  • 800 gram prei
  • 20 gram boter
  • mespuntje suiker
  • zout en peper
  • 2 grote uien
  • 8 vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes oregano
  • 5 blaadjes basilicum

Bereiden

Maak eerst de tomatensaus. Pel de ui en hak deze fijn. Ontvel de tomaten. Verhit de olie en fruit hierin de gehakte ui tot ze glazig ziet. Voeg de tomaten met de fijngeknipte oregano en basilicum, zout en peper toe en breng de massa aan de kook. Laat de saus, afgedekt, circa 30 minuten zachtjes sudderen. Proef af en voeg eventueel wat suiker toe. Maak intussen de prei schoon, verwijder alleen het hele donkere groen en snijd de prei in stukjes van 3 cm lengte. Smelt de boter in een pan, roer de prei, de suiker en wat peper en zout erdoor en stoof de prei, afgedekt, in circa 10 minuten zachtjes gaar. Roer af en toe even door. Serveer de uitgelekte prei in een schaal en schenk de tomatensaus eroverheen. Garneer eventueel met verse blaadjes basilicum. Serveren met aardappelpuree en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas.

Wat vond jij van dit recept?

Wil jij hierover mee discussiëren? Klik op reageren om zelf jouw reactie achter te laten of om alle reacties te bekijken.