stomen

Hollandse Erwtensoep

Receptinformatie

Soep
6 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Een authentiek recept voor de lekkerste Hollandse Erwtensoep! Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Doe in een grote soeppan 2 liter water en doe daarbij de spliterwten, varkensribbetjes, ontbijtspek, laurierblad. Voeg ongeveer 20 peperkorrels en wat zeezout toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een uur staan op een zacht vuur.

Snij ondertussen de winterpeen, knolselderij en aardappel in kleine blokjes en snij de prei fijn.

Koken

Haal het vlees uit de pan en voeg de groenten toe.

Haal de botjes van het vlees en snij het in blokjes. Voeg vervolgens het vlees weer toe.

Laat het geheel nog minimaal een uur op het vuur staan.

Snij de rookworst in partjes en voeg toe aan het geheel.

Snij de bladselderij fijn en voeg toe aan het geheel.

Serveren

Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.