Gebakken rijst met suikermaïs0 waarderingen

Gebakken rijst met suikermaïs

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20-30 min
  • 4 personen
Beoordeel dit recept

Verwijder van de kolven de schutbladeren met de zijdedraden. Schraap in de lengte langs de kolf met een scherp mes de maïskorrels eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de korrels in een stoommandje en laat de maïskorrels in circa 10 minuten gaar stomen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en voeg het bouillontablet en de paprikapoeder toe. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit in een braadpan of wok de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de paprika circa 5 minuten. Schep dan de drooggekookte rijst en de maïskorrels erdoor en roerbak op een matig vuur nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper ( en vissaus ). Bestrooi met geknipte koriander.

VARIATIE TIP

- Serveer dit kleurige gerecht bij gebakken vis.
- Let bij het kopen van de maïskolf erop dat de korrels klein, lichtgeel en een beetje zacht zijn. Koop liever geen grote donkergele kolven omdat dan alle suiker is omgezet in hard en droog zetmeel.
- Bewaar suikermaïs koel en donker.
- Ook in de magnetron kunt u suikermaïs gaar maken: 6 minuten op 750 Watt.

Variatie:

Als variatie kunnen nog een paar eetlepels gare garnalen of doperwtjes meegebakken worden.
Wat vind jij van deze pagina
  • (0)
  • (0)

Stel een vraag over de dit recept

Ingrediënten

  • 1-2 suikermaïs
  • 400 gram Surinaamse rijst
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • peper
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 takjes koriander