stomen

Aardappelpuree met knoflook en Gruyère

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd in vieren.

Rasp de Gruyère kaas.

Koken

Kook de aardappelpartjes in een pan met voldoende water en een beetje zout in 15 tot 20 minuten.

Giet de aardappels af.

Verhit in een klein pannetje ondertussen een laagje olie.

Leg als de olie warm is, de knoflookteentjes met schil en al in de hete olie.

Laat het gaar worden (tot de knoflook zacht is).

Voeg aan de aardappels de zachte knoflook, Gruyère en melk toe.

Stamp het geheel tot een romige puree. Breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.

Serveren

Garneer het geheel met een klein beetje fijngehakte verse peterselie en geraspte Gruyère.