De knolselderij is een eigenzinnige groente. Als enige van zijn familie (de selderijfamilie) groeit hij onder de grond! Knolselderij smaakt goed in erwtensoep, gestoofd met blokjes winterwortel, of in een salade met walnoten en appel. Maar knolselderij is ook gewoon lekker van zichzelf! Hier een recept.

In de supermarkt loop je er misschien snel aan voorbij, maar de knolselderij is heel erg lekker en ook nog eens gezond. Genoeg reden dus om er mee te koken. En om een lekker gerecht van knolselderij te maken heb je niet eens zoveel nodig! Probeer eens deze heerlijke gestoofde knolselderijblokjes:

Ingrediënten

1 knolselderij (ongeveer 1 kg)

olijfolie

Verse tijm

Zeezout

Bereiding

Snijd de eindjes van de knolselderij af en gooi ze weg. Schil de knol en snijd hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Zet een pan op middenhoog vuur en verhit de olijfolie. Doe hier de verse tijm, de blokjes knolselderij en het zout in. Doe de deksel op de pan, zet het vuur iets lager, en laat dit voor 20 tot 25 minuten gaar stoven. Goed af en toe doorroeren!

Welk gerecht maak jij graag klaar met knolselderij?

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar