De pastinaak is weer helemaal terug van weggeweest en eigenlijk geen vergeten groente meer te noemen. De 5 tips die je over het product van deze week moet weten hebben we voor je op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat een heerlijke anijsachtige smaak heeft?

De pastinaak is weer helemaal terug van weggeweest en eigenlijk geen vergeten groente meer te noemen. De 5 tips die je over het product van deze week moet weten hebben we voor je op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat een heerlijke anijsachtige smaak heeft?

1. Nu volop in het seizoen

Pastinaak is van oktober tot en met maart namelijk uit Nederland beschikbaar.

2. Gebruik ‘m eens als aardappelvervanger

Je kunt pastinaak ook heel goed als vervanger voor de aardappel kunt gebruiken. Hoe je dit doet lees je hier.

3. Zo geschild

Je kunt pastinaak schoonborstelen of met een dunschiller schillen. Was de pastinaak en snijd hem eventueel in stukjes.

4. Stop verkleuring

De geschilde pastinaken verkleuren snel door contact met lucht, leg ze in water met wat citroensap of azijn.

5. Superveelzijdig

Pastinaak is familie van de wortel, maar heeft een lekkere zoetige, anijsachtige smaak. Hij wordt vaak gebruikt als smaakmaker in soep of stoofschotels, maar je kunt hem ook als lekker en gezond tussendoortje eten.

Serveer hem ook eens als rauwkost of salade met een dressing. Of wat dacht je van pastinaak koken en serveren bij vlees of wild? Of maak er samen met wortel ovenfrietjes van. Ook lekker is in plakjes schaven en frituren tot pastinaakchips.

Heb jij nog een goede tip over pastinaak? Laat ‘m dan achter onder dit bericht!
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar