Knolselderij wordt vaak gebruikt in erwtensoep, maar je kan nog veel meer met de gezonde knol! Wat dacht je van knolselderijpuree, door de salade of in een stamppot? En wist je dat je ook de bladeren kan eten? 5 tips over knolselderij vind je hier:

1. Rijk aan voedingsvezels

Knolselderij is rijk aan voedingsvezels die belangrijk zijn voor de stoelgang en de opname van andere voedingsstoffen. Een gezonde knol dus!

2. Eetbaar blad

Naast de knol zelf kan het blad van de knolselderij ook gegeten worden. Het oudere blad heeft vaak een bittere smaak, maar kan goed gebruikt worden in de erwtensoep. De jonge bladeren zijn veel zachter en beter eetbaar. Bladselderij wordt dan ook vaak los geteeld en verkocht, omdat deze eerder geoogst wordt.

3. Kleur

Om verkleuring bij het koken tegen te gaan kun je de knolselderij direct na het snijden eventueel besprenkelen met wat citroensap of azijn.

4. Onder de grond

Knolselderij behoort net als blad- en bleekselderij tot de selderijfamilie. Maar als enige van deze familie groeit knolselderij onder de grond! Het is de verdikte eetbare wortel van de selderijplant.

5. Veelzijdige knol

De meest bekende bereiding van knolselderij is in erwtensoep. Je kan er echter nog veel meer mee in de keuken! Bijvoorbeeld een puree, een salade of een stamppot.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar