3 weetjes over witlof!

Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, groeit in het donker. Daarom kan je witlof ook het beste op een donkere koele plek bewaren als je het gekocht hebt. En hoe houd je de bladeren nu echt wit? Daar hebben we ook een tip voor:

Brussels lof

Wist je dat witlof ook wel ‘Brussels lof’ wordt genoemd? Witlof behoort tot dezelfde familie als roodlof en andijvie: de cichoreiachtigen. De mooie witte kleur krijgt de groente door de wortel van de witlofplant in het donker te laten uitlopen. Hierdoor krijgt het bladgroen geen kans zich te ontwikkelen. 

Witlof bewaren

Bewaar witlof altijd in de verpakking op een donkere koele plek, bijvoorbeeld onderop in de groentelade van de koelkast. Te veel licht kan er voor zorgen dat witlof verkleurt. De verpakking zorgt ervoor dat de witlof beter houdbaar is. De verpakking is recyclebaar en hierdoor minder milieubelastend! Om bij het koken de mooie witte kleur van witlof beter te behouden, kun je wat druppels citroensap aan het water toevoegen. 

Witlof is super gezond!

Witlof is rijk aan vitamine C. Wist je dat vitamine C er ook voor zorgt er dat je lichaam het ijzer uit de voeding beter opneemt? Win-win! Om je dagelijks aanbevolen hoeveel groente met witlof binnen te krijgen, moet je ongeveer 3-4 stronken eten. Een stronkje witlof weegt gemiddeld 75 gram, daarvan komt na schoonmaken ca. 60 gram op je bord.

Wat eet jij het liefste met witlof? 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar